Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2012 13:10 - ПРАВДА И КРИВДА
Автор: liliyanaandreeva Категория: Забавление   
Прочетен: 924 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ПРАВДА И КРИВДА

 image

Русо е прав за това, че човекът е добър по природа, а институциите го правят лош и несправедлив!
Русо е сгрешил като Платон за това, че:
- че частната собственост води до неравенство
- Платон счита, че държавната собственост води до социално равенство
Истината е в там, че равният старт с еднаква частна собственост и образование всекиму правят битието справедливо!

Това са направили 12-те палестински племена в 1-ви век пр.н.ера: преброяване и осигуряване със земя на глава от населението! Институциите на Римската империя са скарали палестинските племена и са им наложили насилствено кастовата сегрегация чрез конфронтация с привилегии за едни и репресии за останалите. Сега отново ги карат да се преборват и осакатяват вместо да се преброяват и осигуряват! Напоследък върви и реислямизация!

Прабългарите се славят с това, че са имали справедлив социален патриархален битов модел. Всички фамилии са имали приблизително еднакви площи за земеделие, скотовъдство и градинарство. Изхранвали са се без чужд наемен труд на роби и изполичари! На хана са плащали данък за войската по няколко кожи и лъжици мед. Този модел е прекъснат от Османската империя. Опитите за възстановяване след освобождението са унищожени от Съветската империя.

Въобще имперските институции са създадени от индуските брамини преди 3 500 години, което слага началото на кастовата сегрегация или робството! Това е емпиричин начин за установяване сферите на влияние чрез постоянни войни – граждански или етнически, религозни, идеологически. Тактиката е превъзходна и машината на тоталитаризма работи безотказно. Тя е построена стратегически на базата на конфронтацията чрез привилегии за едни и репресии за останалите. Чрез фаворизиране и малтретиране могат да бъдат скарани братя и сестри, родители и деца, мъж и жена, колеги, съседи и братски общества!

И така: равен старт чрез еднаква частна собственост и образование всекиму и равнопоставеност чрез справедливо разпределение на обществения продукт между хората е разковничето за едно хуманно, човечно човешко битие и общество!

 

Инж. Лиляна Благоева Андреева




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: liliyanaandreeva
Категория: Забавление
Прочетен: 1426847
Постинги: 1992
Коментари: 1616
Гласове: 4820
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930