Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2012 11:26 - Да се предскаже бъдещето
Автор: universalnite000 Категория: Хоби   
Прочетен: 11379 Коментари: 14 Гласове:
69


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   В Интернет е предизвикалa голям интерес статията за Вангa, която прогнозира глобалната криза. Тази статия съдържа интервю с ясновидката, където тя казва, "хората ще живеят в мизерия, докато се променят към по-добро ... Това е просто: Не лъжете и не крадете, и тогава ще промените на по-добро живота на всеки човек, и светът ще се промени".

   Тя се оплаква, че хората идваха при нея за помощ и съвет всеки ден почти шестдесет години: "И всички ме питаха само за личния им живот. Никой не попита за съдбата на човечеството ..."

   За крaя на света Ванга не говори, но казва: ".... аз виждам една гола, празна, изгоряла земя И по нея вървят един куп хора, като сянка. За да се коригира бъдещето, вие трябва да промените съзнанието на хората Това се отнася за цялото човечество".

   Изненадващо, ние сме готови да отидем на края на света до всички ясновидци, или прегракнало да спорим за автентичността на тяхната компетенция и безкрайно да обсъждаме тази тема. Но защо тази тема е толкова важна? Отговорът е прост. Ние всички сме загрижени за нашето бъдеще.

   Но никой пророк не може да предскаже бъдещето на сто процента. Учени обсъждат темата за верността на предсказанията . Някои казват, че петдесет процента се сбъдва, някои говорят за хитър психологически трик, някои - за точността с тълкуването на прогнозираното.

   Кабалата казва, че единствено точно може да се предскаже истинското предназначение на човешкото съществувание. Тя е неизменна и е да бъдем по подобие на природата , където всичко е в хармония и всеки получава толкова , колкото да задоволи жизнените си нужди. Това е целта – обединението на човечеството на основата на любов и доброта, на себеотдаването, което поддържа целия свят.

   Скоро се вижда обаче, че по пътя към тази цел има две възможности. Те са пътя на доброто, или този, по който идват кризите, войните, природните бедствия . А какво е настояще? Само един миг, но от него зависи следващия момент, нашето бъдеще. Всяка секунда везните на света се колебаят в очакване на това, което ще сложим на тях.

   Ако това са любовта, топлото отношение, разбирането – надделява посоката на заслугите. А ако слагаме лъжите, равнодушието, желанието да не изпуснем своето, без да се съобразим с никого – посоката на вината рязко дърпа целия свят надолу.

   Това разбира се са само красиви символи и образи, но зад тях стоят реалните природни сили, които се стремят да балансират. Ние получаваме обратно това, което отдаваме на природата и хората. Ето защо нито един пророк не може да даде точна прогноза за бъдещето, което ние меним ежеминутно.

   В наши дни имаме възможността да тръгнем по добър път. В Кабала се споменава, че природата, включваща в себе си всички универсални сили и закони, възприема човечеството като единен организъм. И всичките действия на природата са с насоченост да бъде осъзнато от нас.

   Ако ние се опитваме да бъдем богати и щастливи, независимо от другите и за сметка на други, резултатът се появява веднага. Кризата е глобален пример. Тя може да се разглежда като трагедия, но също - като откровение, като знак, че всички ние сме свързани и на физическо ниво. Като едно семейство. Но семейството ако наистина се стреми да процъфтява, следва да премине към следващото ниво - духовното, където са понятия като доброта, любов и подкрепа.

image

 



Гласувай:
73



1. olivie - ???
22.11.2012 13:57
За крaя на света Ванга не говори, но казва: ".... аз виждам една гола, празна, изгоряла земя И по нея вървят един куп хора, като сянка. За да се коригира бъдещето, вие трябва да промените съзнанието на хората Това се отнася за цялото човечество".
Ванга никога не е казвала такова нещо, а винаги е твърдяла, че очакваното е прекрасно, но винаги заедно с Русия. А пък за кабалата да не говорим - тя си беше източно православна християнка. Не вярвайте на съвременните пророчества пръкнали се сега уж от нейно име.
цитирай
2. zabylgarite - Ванга не може да помогне вече
23.11.2012 08:59
Господ може!!!
цитирай
3. cornflower - Ами Църквата като мълчи,
23.11.2012 09:07
ще ви говорят врачките...
цитирай
4. marknatan - Бъдещето е многовариантно. Затова ...
23.11.2012 12:05
Бъдещето е многовариантно. Затова изглежда,че познаваемостта е 50 на сто или не по знават

напротив познали са видели са но това което са видели е едно от нереализираните бъдеща, т.е. не се превръща в настояще, а е могло ! И все пак странното е че дали едно или няколко бъдещето е налично ! а логиески н би трябвало да има нищо там !?
цитирай
5. universalnite000 - Ре 1. olivie
23.11.2012 18:37
:) Разбрано - вече ще се доверяваме само на сведенията на Оливие .... всичко друго не си струва !
цитирай
6. universalnite000 - Ре 4. marknatan
23.11.2012 18:43
:) Всичко изброено - добре , обаче за логическото ..... много зависи каква е гледната точка , която ще имаме към линейното време и неговите варианти .
цитирай
7. marknatan - vremeto kakvoto i da e i kakto i da go ...
24.11.2012 00:21
vremeto kakvoto i da e i kakto i da go formulirame се свежда до едно постъпателно движение напред т.е. дори да приемеш че има многовариатно време гл т е в едно такова време т,е, е същото и пред него вече там нпкъде преди да стане настояще се формира едно многоваричатно бъдеще и дали то е само мсиловна проекция която ще се материализира интересното е че то е на;лично и някои го усещат то е многовариантно и почти сигурно двувариантно но хората или рецепроите му са способни да възприемат един или друг вариант и дори с поведението си да го фромират и променяя т не само ванга и от дълбока древност хората са се занимавали с тези феномени и с други като този с телепатията фенонем дори е известен случая с един известен с този случай мамаазиатски цар който искал да провери дали оракулите могат да позбнават бъдещето или разчитат на добра шпионска информация и анализират ситуацията както е било в много от случаите

но Пития му казала точно това което са правели в двора му в момента което на практика е било невузможно тя да има каквато и да е инфо
и после той я пита ако нападне персите кво ще стане и тя му казва че ще унищожи една голяма империя е по знай чия империя е загинала неговата
но тук може да приемеме че нещата са дописани псле по приемра на христипките теософи които за всичко са вмъкнали впоследтвие по едно пророчество което 'после"се сбъдава Там вече пък човек може да е сигурен че има ли пророчество е фалшименто

и въпреки това в нашето време са документирани такива случаи и мнозина хора имат тези необичайни сппособности

най изветсният случай е този със американския пророк кейси който предсклазва за втората светован но казва че не знае какъв ще буде карая и защото има два варианта
цитирай
8. marknatan - а да да ти кажа и случай със ванага в ...
24.11.2012 00:25
а да да ти кажа и случай със ванага в тази връзка за бъдещето и че ние го избираме с поведението си
на един човек от м род значи служебно военно понятие българин на който предстоело да отива на фроната тя му казва ако иска да се завърне жив никога да не се прицелва в човек на месо И той винаги казва че се е целел някъд евстрани нагоре и така пушка с цел да не убие или наранио друг ТАКа оцелява
цитирай
9. marknatan - за Църкавта АМи то допитването до ...
24.11.2012 00:27
за Църкавта АМи то допитването до пророчиоци го има и е узаконено и в писнаията ма Църквата го анатемосва и се прави на откреханата НАмерете си ги приемрите и вижте МОже и о примера на хамериканските евангелисти нова Църква една от многото да си сделкате и да си вервате
цитирай
10. lightsaber123 - Минало и бъдеще
24.11.2012 18:11
реално не съществуват. Миналото е единствено в паметта ви - т.е. функция на мозъка. Бъдещето са вашите виждания за бъдещето, минали през призмата на миналото - познахте - не съществува също, защото е вързано за вашите мечти и съновидения. Реално има само сега. Нищо повече - нищо по-малко. Затова не вярвам в подобни неща. Предпочитам да живея живота си както ми харесва.
цитирай
11. universalnite000 - За времето - споделям без да очаквам съгласие с мнението ми :
24.11.2012 21:42
Сега на планетата съществуват едновременно различни времена – от линейното ( в триизмерния свят ) до “сферично/квантово”. Тези пространствено-времеви потоци са разположени неравномерно и взаимодействат на различни нива , внасяйки определени изкривявания в общата картина. Линейното време като цяло се възпроизвежда и поддържа от съзнанието на болшинството хора. Това е по-плътна времева субстанция, която формира грубите причинно-следствени връзки, имащи последователност и дължинност. Това време е много енергоемко и инертно.
цитирай
12. lightsaber123 - Нищо не разбрах
25.11.2012 08:16
но няма значение :) сигурно е така.
цитирай
13. veilet - Странно...
26.11.2012 08:41
на какви ли закони се подчинява квантовото време, така че да се вписва логично с останалите параметри, познати нам от физиката...Поздрав!!!
цитирай
14. universalnite000 - Ре 13. veilet
26.11.2012 22:27
:) С малко търпение ще стигнем до разискване и на този интересен въпрос
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite000
Категория: Хоби
Прочетен: 3810467
Постинги: 442
Коментари: 5133
Гласове: 22876
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Блогът на Галацея
2. Допълващ блог
3. Блогът на един приятел - духовен и изследователски блог
4. Тихи оръжия за безшумни войни
5. Протоколи на Ционските мъдреци
6. За мисловните ограничения
7. Трудно е да бъдеш бог
8. Истината за Световната банка и МВФ
9. Четирите споразумения
10. СПОДЕЛЕНИ ОТКРОВЕНИЯ
11. Нещо от Андромеда
12. Илюзии - Ричард Бах
13. д-р Атанас Гълъбов - Световната конспирация срещу здравето
14. Тайните общества на III Райх.
15. Великата Тайна На Водата
16. Маите
17. ИНКAРНАЦИОННИ НИВА - taidzi
18. За Аркадий и Борис Стругацки
19. Тайните на Матрицата - Дейвид Айк
20. gizamap.com
21. В един есенен ден по шосето ( Павел Вежинов )
22. ДРАГИ УЧЕНИ - galatceq.blog.bg
23. Време за съпротива - Валтер
24. Земята е разумно същество
25. За папа Йоан Павел Първи и Ватиканската мафия
26. Робърт Шекли - "ЦЕНАТА НА ЖИВОТА"
27. astro.com
28. Спокойствието на blogspot :)
29. Хроновизорът и образите от миналото ( Франсоа Брюн )