Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2007 07:48 - Новата сграда на BTV
Автор: musicslave Категория: Други   
Прочетен: 7400 Коментари: 0 Гласове:
0



Телевизията се мести в новия си 5-етажен дом след 
година и половина
 

Започна строежът на новата сграда на Би Ти Ви, в която ще бъде и централата на "Нюз корп. Юръп телевижън" (newscorp.com).

Инвестицията от 23 млн. евро се очаква да бъде усвоена до средата на 2009 г. Тогава всички близо 400 служители, заедно с екипите на "Фокс интернешънъл чанълс" България, Джи Ти Ви и радиокомпания Си Джей, ще се преместят на мястото, което се намира до Околовръстния път в посока към кв. Бояна. 

image

image

image

image

image

image

image

Общата площ на 5-етажната постройка, заедно с паркинг за 200 коли, е около 22 000 кв. м. Там ще бъдат изградени 6 студия - 5 продукционни и 1 новинарско. Две от тях ще бъдат от по 650 кв. м., новинарското - 400, а останалите три - между 200 и 300 кв. м.

Архитектурният проект е разработен от американската фирма "Рийс Асоушиейтс аркитектс", която има 30-годишен опит в построяването на публични сгради, включително затвори и лечебни заведения. Сред тях е LBJ Hospital в Хюстън - най-голямата женска болница в САЩ при откриването й. Компанията е построила също NBC Center в Чикаго, както и сграда на KAUT-TV в Оклахома.

Българската строителна компания "АТ Инженеринг 2000" е изпълнител на проекта, а мениджър - "Бейтс България".

Би Ти Ви има амбицията да стане първата у нас HDTV телевизия, т.е телевизия с висока резолюция, изцяло оборудвана с НD-техника. Съвременният световен стандарт за излъчване с висока резолюция - High Definition - има много предимства в качеството, което стига до зрителя - много по-вярно предаден, жив и наситен с цветове образ.

Целият апаратно-студиен комплекс ще е оборудван в съответствие с изискванията за излъчване с висока резолюция. Вече е купена част от техниката - някои HD-камери например, а апаратният комплекс и системите за монтаж са готови за излъчване в HD-формат. 

image

Досега са заснети няколко големи проекта на HD. Това са първата поредица "Документите" - "Българите", мачове от Шампионска лига и финала на "Сървайвър - експедиция Робинзон". Сериалът, който ще бъде излъчен през пролетта на 2008 г., също е изцяло в HD-формат. Тогава се предвижда и първите HD-излъчвания.

Новата сграда е изцяло съобразена с еко политиката на "Нюз корп" в глобален мащаб. Колектори за дъжд, с помощта на които събраната вода ще се използва като отпадна, но и за напояване на тревните площи. Растителността ще бъде подбрана така, че да изисква по-малко напояване.

Цялата битова техника ще бъде енергоспестяваща, а вътрешното осветление ще може да се контролира индивидуално от всеки служител и ще се изключва от само себе си след края на работното време. Пушенето ще бъде абсолютно забранено.

Архитектурата на сградата ще позволява максимално използване на дневна светлина. Отпадъците ще се събират разделно, като тази практика ще бъде въведена още догодина. Ще има охраняем велопарк за служителите.

За първи път Би Ти Ви обяви намерението си да строи нова сграда през 2005 г., по време на медийния фестивал в Албена, където 5 години по-рано медиата обяви началото на дейността си. Сега обаче за първи път се показват конкретните планове.

Пред две години Вики Политова, тогава управляващ директор в Би Ти Ви, каза, че по всяка вероятност ще бъде запазено едно от студиата в НДК, откъдето ще се излъчват горещи новини или ще се ползва в случай на задръствания.






Тагове:   новата,   bTV,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: musicslave
Категория: Други
Прочетен: 297130
Постинги: 57
Коментари: 11
Гласове: 62
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930